Pijn aan de schouder; een complex gewricht

Schouderklachten zijn één van de meest voorkomende fysieke klachten. Het kenmerkt zich door pijn in en rond de schouder, soms met uitstraling naar nek, schouderblad en elleboog. Schouderklachten zijn erg vervelend en de oorzaken talrijk. Het kan u belemmeren tijdens uw dagelijkse activiteiten, zoals autorijden, boodschappen doen, huishoudelijke taken en sporten. Ook kan het leiden tot een ziekmelding op uw werk.

Oorzaken en symptomen van schouderpijn

De schouder wordt gevormd door de bovenarm, het schouderblad en het sleutelbeen. De schouder is het meest bewegelijke gewricht van het lichaam.

Schouderpijn kan diverse oorzaken hebben zoals instabiliteit, een schouder (gedeeltelijk) uit de kom, peesproblemen, een frozen shoulder of slijtage. Dit kan een duidelijke reden hebben, bijvoorbeeld een val, maar vaak is de reden niet direct aanwijsbaar en is de pijn geleidelijk ontstaan. De pijn wordt meestal ervaren aan de voor en/of zijkant van de schouder en kan uitstralen naar de nek en/of bovenarm. In alle gevallen wilt u het liefst zo snel mogelijk van de pijn af.

Zorg op de juiste plek

Door middel van een duidelijke diagnose en een persoonlijk behandelplan is aan schouderpijn goed iets te doen. Om het herstel snel en voorspoedig te laten verlopen werken er bij Fysiotherapie M. van der Ploeg twee schouderspecialisten, Bas Heerze en Gosse Bootsma. Zij beschikken over de juiste kennis en ervaring op schoudergebied. Zij participeren beide binnen de schouderwerkgroep Rijnstate (WSEG). Ook staan ze in direct contact met orthopeden van Rijnstate en Bergman Clinics, waardoor goed en snel overleg mogelijk is. Daarnaast beschikken we in de praktijk over een echoapparaat. In het onderzoek naar uw schouderklachten kan de fysiotherapeut hier gebruik van maken. Echografisch onderzoek kan bij bepaalde klachten binnen het onderzoek worden ingezet als aanvulling. Uw verhaal en het lichamelijk onderzoek blijven echter leidend.

In sommige gevallen is een schouderoperatie noodzakelijk. U kunt bijvoorbeeld een schouderprothese krijgen bij ernstige slijtage, een operatie in verband met een afgescheurde pees of een scheur in de kraakbeenring. De schouderspecialisten van Fysiotherapie M van der Ploeg kunnen uw revalidatie na een schouderoperatie goed begeleiden.

Heeft u last van schouderklachten? Maak dan gauw een afspraak. Onze fysiotherapeuten gaan samen met u aan de slag, zodat u zonder klachten uw activiteiten weer op kunt pakken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *