Samenwerken om te komen tot betere zorg;

“maar vooral ook omdat we het leuk vinden om ons te verbinden en verdiepen”

  • We zijn actief in verschillende werkgroepen en netwerken waarin we samen met andere professionals kennis en ervaringen delen om te komen tot betere en efficiëntere zorg. Zo hebben we korte lijnen met specialisten en andere zorgverleners, voldoen we aan de eisen van het netwerk of werkgroep en zijn we specialistisch geschoold.
  • Naast sponsoring zijn we actief betrokken bij sportactiviteiten en -verenigingen waarin we onze deskundigheid inzetten voor een gezond en veilig sportklimaat.
  • We werken met lokale (commerciële) partners voor uw zorg, samen staan we sterk!

Hieronder een overzicht van alle partners waarmee we actief samenwerken:

Wordt nog gevuld

Logo_ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en parkinsonismen. Bijna 3.000 gespecialiseerde zorgverleners (o.a. neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit netwerk. Het netwerk is onderverdeeld in regio’s die zijn gecentreerd rond één of meerdere maatschappen neurologie van de regionale ziekenhuizen.

Voor meer informatie, bezoek ParkinsonNet

Logo_Thuisverder-neurorevalidatie

Thuis-Verder is een samenwerkingsverband tussen eerstelijns multidisciplinaire neurorevalidatieteams in de gemeenten Ede, Veenendaal, Renkum, Arnhem, Rheden, Lingewaard, Zevenaar, Duiven/Westervoort, Overbetuwe en Didam.

De teams richten zich op de behandeling van volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel, zoals CVA, Parkinson en MS, in hun eigen leefomgeving

Het werkgebied van Thuis-Verder sluit aan bij het verzorgingsgebied van de ziekenhuizen Rijnstate Arnhem en Gelderse Vallei Ede.

Thuis-Verder is netwerkpartner in de CVA ketenzorg Arnhem en omstreken. Hierin zijn alle partijen vertegenwoordigd die zich bezig houden met revalidatiezorg na een CVA.

Een Thuis-Verder team heeft als doel de patiënt in de eigen leefomgeving  kwalitatief goede revalidatiezorg te bieden.

Het team bestaat onder meer uit de volgende disciplines: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en (neuro)psychologie.

Logo_LongnetwerkLingewaard

Long Netwerk Lingewaard

Binnen ons netwerk streven we naar de best mogelijke, persoonlijke gezondheidszorg voor patiënten met COPD.

Actueel:  Long Netwerk Lingewaard helpt bij het herstel na het Corona-virus!

Veel mensen houden klachten na een doorgemaakte infectie met het nieuwe Corona-virus (Covid-19) zoals conditievermindering, kortademigheid, verlies van spiermassa en spierkracht of angst. “Het hervinden van een balans in het dagelijkse functioneren kan lastig zijn”, zegt huisarts Patrick Poels. “Activiteiten die voorheen vanzelfsprekend leken, zijn nu soms zwaar.”

Klik voor meer informatie van ons Long Netwerk Lingewaard.

Voor vragen over Fysiotherapie kunt u contact met ons opnemen.

Logo_artrosenetwerk-lingewaard

Artrose Netwerk Lingewaard

Specialisten in het behandelen van heup en kniepijn.

  • Een netwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten met 1 doel
  • Snel aan de slag met een bewezen effectief behandeling
  • Volledige vergoeding door de zorgverzekeraar

Artrose Netwerk Lingewaard is een samenwerking tussen Fysiotherapie M van der Ploeg en WeDoCare. Ons doel is het optimaliseren van de behandeling bij heup en knie artrose.

Voor informatie zie onze website Artrose Netwerk Lingewaard of kunt u contact met ons opnemen.

Logo_gezond55plus

Gezond 55+ is een initiatief van Fysiotherapie M van der Ploeg in samenwerking met La Vita Sana Voedingsadviesbureau. Het doel van dit initiatief is om u voor te bereiden en te begeleiden in de fase waarin het natuurlijke verouderingsproces in een versnelling komt: rond het 55ste levensjaar. Onder begeleiding van een fysiotherapeut en een diëtist gaat u aan de slag met krachttraining en uw voedingspatroon.

Voor meer informatie, bezoek Gezond 55+ of neem contact met ons op.

Logo_chronischzorgnet

Chronisch ZorgNet

Chronisch ZorgNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, oefen- en fysiotherapeuten, huisartsen en specialisten met elkaar in contact brengt. Chronisch ZorgNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer arterieel vaatlijden, COPD , ‘Osteoporose vallen en breken’ en Hartrevalidatie in Nederland.

Voor meer informatie, bezoek Chronisch ZorgNet

rijnstate_logo

Netwerk voorste kruisband reconstructie (Rijnstate)

Het afscheuren van je voorste kruisband is een zware blessure. Na de operatie wacht er een revalidatie van 9 tot 12 maanden. 2 a 3 keer per week werk je samen met je fysiotherapeut om weer op je oude (sport)niveau terug te keren.

Deze intensieve revalidatie vraagt om optimale begeleiding en korte lijnen met de orthopeden. Hier zorgt het netwerk voorste kruisband reconstructie Rijnstate voor. Binnen dit netwerk wordt kennis gedeeld, nieuwe ontwikkelingen besproken om zo de revalidatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

In onze praktijk houden Gerrit KoopsGosse BootsmaJesse SmitSven BoldermanMandy Beumer en Anne Pauw zich met de revalidatie na een voorste kruisband reconstructie.

Werkgroep schouder-elleboog Gelderland (Rijnstate)

Schouder- en elleboogklachten komen steeds vaker voor. Ook de operaties worden steeds complexer. Door deze ontwikkelingen is de vraag naar gespecialiseerde fysiotherapie toegenomen. Wij als praktijk zijn met 2 gespecialiseerde fysiotherapeuten (Bas Heerze & Gosse Bootsma) aan gesloten bij de werkgroep. Zij nemen actief deel aan deze werkgroep, zijn up to date van nieuwe ontwikkelingen en zijn nauw betrokken bij het verbeteren van de zorg voor mensen met schouderklachten.

rijnstate_logo

De werkgroep Enkel en voet is sinds augustus 2018 gestart. Meer informatie vindt u in de folder van het Rijnstate ziekenhuis. Gerrit Koops en Annemieke Burgers participeren in deze werkgroep.

RugNed richt zich op Preventie en Re-integratie in de arbeidscontext. In de dienstverlening van RugNed staan de fysieke aspecten centraal en worden psychosociale aspecten meegenomen in de aanpak naar duurzame inzetbaarheid.

Medewerkers van RugNed ontwikkelen en begeleiden de “maatwerk” re-integratietrajecten. Zij begeleiden de terugkeer van de cliënt naar het werk. Preventieve scholing leidt naar gezonde en veilige arbeidsomstandigheden. Gezien de resultaten uit het verleden, blijkt de werkwijze van RugNed effectief.

Daarnaast werkt RugNed samen met Gemeente Lingewaard in de sociale context en organiseert bewegingsactiviteiten om te re-integreren op de sociale ladder.

Logo_orthoparc

Voor orthopedische operaties werken we onder meer samen met Orthoparc. Orthoparc is innovatief, gericht op effectieve chirurgie in combi met revalidatie. Het contact tussen ons als fysiotherapeuten en de orthopeden is binnen 24 uur.

Bij Huidzorg Huid- en Oedeemtherapie kunt u terecht voor behandeling van o.a. oedeem, acne, littekens, couperose en overbeharing. Zie voor meer informatie de website van Huidzorg

fysoptima_logo

Samenwerken en delen

Door samenwerking en delen zijn Fys’Optima-partners in staat de klanten van hun praktijken een hogere kwaliteit te bieden. Vele handen maken licht werk.

“Samen zorgen voor de beste fysiotherapie. Dat voelt goed!”

Wij zijn een Fys’Optima partner!

Logo_huismansport

De samenwerking met Huisman Sport bestaat uit het onderling doorverwijzen en indien gewenst gezamenlijk onderzoek door een sportpodoloog en een (sport-)fysiotherapeut. Een gedetailleerde (hard)loop analyse bij Huisman Sport kan een waardevolle aanvulling zijn op het fysiotherapeutisch onderzoek en gepaste schoenadvies de missing link bij het verhelpen van de klachten. Ook voor het aanmeten van een brace werken we samen met Huisman Sport.

Wij werken nauw samen met The Gym Huissen. The Gym Huissen is een trainings- en leefstijl centrum waar kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Zowel personal training en groepslessen worden op professionele wijze aangeboden, maar ook voor leefstijl- en voedingsadvies ben je hier aan het juiste adres. De samenwerking bestaat uit het wederzijds doorverwijzen van sporters met een duidelijke hulpvraag.

Ergotherapie Adapt oost is actief in de gemeente Nijmegen (noord), Overbetuwe en Lingewaard. De ergotherapeut is verbonden aan het Parkinsonnet Nijmegen en Arnhem. Er is daarnaast een intensieve samenwerking met de buurtzorgteams in de regio waaronder Huissen en Angeren.

Zwanger? Of net bevallen? Gefeliciteerd!!

Heb je echter regelmatig last van je bekken(bodem) of lage rug? Deze klachten kunnen de vreugde van een zwangerschap en/of van de kraamtijd behoorlijk overschaduwen. Vrouwen met deze klachten reageren goed op Rost Therapy.  Ervaar zelf deze behandelmethode en maak een afspraak bij onze gecertificeerde therapeute Annemieke Burgers. Zij werkt samen met diverse verloskundigen/kraamverzorgenden in de omgeving en hoopt je te mogen helpen jouw klachten weer onder controle te krijgen zodat je verder kan genieten van deze bijzondere tijd!

Kraamnest
Logo_Verloskundigen_Lingewaard

In samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard en haar partners participeren wij actief in het  “OldStars Walking Football“. Hierbij verzorgt Fysiotherapie M van der Ploeg de medische begeleiding en voert de gezondheidstests uit bij de deelnemers.

OncologieNetwerkHuissen

Het Oncologie Netwerk Huissen heeft als doel de kwaliteit van oncologische zorg op lokaal niveau te optimaliseren en toegankelijker te maken voor de cliënten. Dit doen we door onze kennis te delen en door elkaar te kennen. Zo weten we goed van elkaar wat elke discipline te bieden heeft en kunnen we onderling beter afstemmen.

Buurtzorg_logo

Buurtzorg in Angeren

Buurtzorg is een landelijke organisatie die verzorging en verpleging aanbiedt bij u aan huis. Bij verzorging en verpleging moet u denken aan (ondersteunen bij het) wassen en aankleden, maar ook aan handelingen die uw gezondheid verbeteren zoals: het verzorgen van wonden, het spuiten van Insuline en het verlichten van pijn.

De collega’s van Buurtzorg willen u ondersteunen in uw eigen woonomgeving, dit betekent dat we samen met u
bepalen wat u aan zorg nodig heeft. Daarnaast willen de collega’s van Buurtzorg ook dat u zo lang mogelijk
zelfstandig blijft. U wordt dus gestimuleerd om alles wat u zelf kunt, ook zelf te doen.

Om een vertrouwensband met u op te bouwen werken wij in een klein team. Dit betekent dat u vaak dezelfde collega’s ziet.
Bent u nieuwsgierig geworden? Bel ons gerust.

Buurtzorg Angeren Ons telefoonnummer: 06-57017736

KRF_NL_Logo

Kwaliteitsregister Fysiotherapie (KRF NL)

Fysiotherapie M van der Ploeg wil de beste zorg voor haar patiënten. Wij doen mee aan onderzoeken, leveren (anoniem) kwaliteitsdata aan, participeren in netwerken en werkgroepen waarin we samen met andere professionals kennis en ervaring delen om tot betere en efficiëntere zorg te komen. Onze fysiotherapeuten beschikken over specifieke kennis en vaardigheden die jaarlijks middels scholing en cursussen op peil wordt gehouden.

Alle fysiotherapeuten van Fysiotherapie M van der Ploeg zijn BIG-geregistreerd en  staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie (KRF NL).

Vanaf 1 januari 2020 is KRF NL hét nieuwe kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten. KRF NL staat voor zichtbaarheid, ontwikkelen en het borgen van kwaliteit. Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, scholing en intercollegiaal overleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen mag zich in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie inschrijven.