Voorste Kruisband Revalidatie

Netwerk voorste kruisband Rijnstate

Het afscheuren van je voorste kruisband is een zware blessure. Na de operatie wacht er een revalidatie van 9 tot 12 maanden. 2 à 3 keer per week werk je samen met je fysiotherapeut om weer op je oude (sport-)niveau terug te keren.

In onze praktijk werkt u samen met een sportfysiotherapeut aan uw herstel volgens de nieuwste inzichten en worden deze inzichten up to date gehouden door nauwe samenwerking met de orthopeden van Rijnstate ziekenhuis en collega fysiotherapeuten die ook bij het netwerk voorste kruisband Rijnstate zijn aangesloten.

De revalidatie bestaat uit 3 fases:

  • Fase 1: herstel van de beweegelijkheid, verminderen zwelling en opbouw normaal looppatroon.
  • Fase 2: opbouw stabilisatie en krachttraining en starten met hardlopen.
  • Fase 3: sportspecifieke training, return to play.

Bij elke fase worden criteria gehanteerd. Aan deze criteria moet voldaan worden om door te stromen naar de volgende fase.

De praktijk biedt de mogelijkheid om het laatste gedeelte van de revalidatie plaats te laten vinden op het veld. Dit met de reden om de stap van de ‘’veilige praktijk’’ naar het ‘’meetrainen met het team’’ zo klein mogelijk te maken. Op het veld wordt er getraind met een groep van maximaal 4 personen. De revalidatietrainingen op het veld worden gegeven bij voetbalvereniging RKHVV in Huissen.

In onze praktijk houden Gerrit Koops, Gosse Bootsma, Jesse Smit, Sven Bolderman, Mandy Beumer en Anne Pauw zich bezig met de revalidatie na een voorste kruisband reconstructie.