COPD revalidatie

COPD: Bewegen geeft lucht!

Patiënten met COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) hebben baat bij beweging. Niet of weinig bewegen leidt tot conditieverlies en afname van spierkracht waardoor er een toename is van gezondheidsrisico’s.

Afhankelijk van de ernst van COPD (categorie I – V) bestaat onze fysiotherapie uit een beweegadvies met als doel zelfstandig bewegen (categorie I en II) tot en met wekelijkse training, begeleiding en advies (categorie III – V). De training bestaat uit krachttraining en conditie training aangepast op uw wensen en persoonlijke omstandigheden.

In de Factsheet van het KNGF kunt u lezen over de klachten van COPD, de gevolgen ervan, de risico’s en behandelingen. Hier vindt u ook informatie over de  fysiotherapeutische behandeling en de meerwaarde ervan.

Covid19 – Corona

Een flink aantal mensen dat besmet is geraakt met het Covid-19 virus, houdt na de besmetting last van longklachten ten gevolge van de virus infectie.  Bij ons kunt u terecht voor advies en begeleiding in de opbouw van uw conditie; weer op weg naar uw alle dagelijkse activiteiten, werk en sport.

In onze praktijk houden Gerrit Koops (aangesloten bij Chronisch ZorgNet en Long Netwerk Lingewaard), Nienke Witjes-Harmsen en Feiko Heerze zich bezig met COPD.

Logo_LongnetwerkLingewaard