Schouder – Elleboogklachten

WSEG “Werkgroep schouder-elleboog Gelderland (Rijnstate)”

Schouder- en elleboogklachten komen steeds vaker voor. Ook worden er vaker ingewikkelde en uitgebreide operaties aan schouder en elleboog uitgevoerd. Hierdoor is de vraag naar gespecialiseerde fysiotherapeuten toegenomen en is de Werkgroep Schouder en Elleboog Gelderland (WSEG) opgericht. In de werkgroep werken specialisten van het Rijnstate ziekenhuis (orthopedisch chirurgen, radiologen en fysiotherapeuten) en gespecialiseerde fysiotherapeuten uit de regio Arnhem en Zevenaar intensief samen.

Onze praktijk is met 2 gespecialiseerde fysiotherapeuten (Bas Heerze & Gosse Bootsma) aan gesloten bij de werkgroep. Zij beschikken over de juiste kennis, scholing en ervaring op schouder- en ellebooggebied. Ook delen zij onderling kennis en ervaring met elkaar.

Verder zijn de lijnen met de specialisten in het ziekenhuis kort, waardoor er onderling goed en snel overleg mogelijk is.

In de factsheet schouderpijn van het KNGF kunt u lezen over schouderpijn en de gevolgen ervan, de risico’s en behandelingen. De fysiotherapeutische behandeling en de meerwaarde hiervan komt duidelijk naar voren.