Groot succes finale Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat

Groot succes finale Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat

Algemeen

BEMMEL – In een bomvolle theaterzaal van de Theaterkerk Bemmel heeft woensdag 13 maart de finale van de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat, getiteld Spreekuur in ‘t Theater, plaatsgevonden. Naast een demonstratie van Nederlandse topschermers, lezingen van professor Eric Scherder en rolstoelbasketbalster Mariska Beijer was er een Dragons’ Den-programma gepresenteerd door tv-host Sander Schimmelpenninck.

De Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat had ditmaal als thema Zorg voor Bewegen. In totaal kwamen er bij de organisatie 39 projectaanvragen binnen om Gelderland gezonder, fitter en vitaler te maken. De acht beste projectaanvragen gingen door naar de finale en maakten kans op geldprijzen oplopend tot 15.000 euro. In totaal zat er 75.000 euro in de prijzenpot.

In een Dragons’ Den-achtige setting mochten de finalisten hun plannen pitchen voor een vakjury. De jury bestond uit: Helga Witjes (Provincie Gelderland), Erik Lenselink (Beweegalliantie), Mariska Beijer (TeamNL), Christiaan Rademaker (Menzis), Thijs Eijsvogels (RadboudUMC), Kitty Glazenburg (Sportservice Apeldoorn) en René Tönissen (HAN Academie Sport en Bewegen).

De volgende partijen vielen met hun projectplan in de prijzen: Long Alliantie Nederland (8.000 euro) De Romei Therapie en Training (6.000 euro) DreamDIVR (13.000 euro) Bas van de Goor Foundation (12.000 euro) Fysiotherapie M. van der Ploeg (6.000 euro) Pro Persona (10.000 euro) Atletiekvereniging Archeus Winterswijk (15.000 Euro)

De publieksprijs van 5.000 euro ging naar Pro Persona. Eerstelijns Centrum Tiel viel met hun projectplan buiten de prijzen van het officiële Dragons Den-programma maar toch was er voor deze partij reden tot optimisme. Na afloop, tijdens het informele netwerk-moment, sloegen zorgverzekeraar Menzis en de gemeente Tiel de handen ineen om te bekijken hoe ze het projectplan van Eerstelijns Centrum Tiel zouden kunnen omarmen en ondersteunen.

Helga Witjes, jurylid en gedeputeerde Sport van de Provincie Gelderland, sprak na afloop van een geweldig succes: ‘Sport en bewegen zijn hét medicijn om gezond en vitaal te blijven en de zorg te ontlasten. De 39 aanvragen voor deze Sportstimuleringsprijs laten zien dat er veel partijen zijn die hier een steentje aan bij willen dragen. Mooi dat met deze stimuleringsprijs tal van initiatieven ook daadwerkelijk aan de slag kunnen. Zo zorgen we er samen voor dat Gelderland de sportiefste en gezondste provincie van Nederland blijft!’

 

https://lingewaard.gemeentenieuwsonline.nl/nieuws/algemeen/177933/groot-succes-finale-stimuleringsprijs-gelders-sportklimaat

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *